Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.05.2007]

ИЗЛОЖБА НА ТВОРЦИТЕ ОТ ОБЩИНАТА

На 18 май в малкия салон на читалище “Слънце” се откри изложба на художници и дърворезбари. Сред дърворезбите са изложили свои творби Крум Митов, учител на повечето от младите творци. Тук са и изявените вече негови ученици Венцислав Пейчинов и Емил Божилов. В изложбата вземат участие и Георги Чадаров и Владимир Михайлов – млади и надеждни дърворезбари. Наред с картините на утвърдения художник Георги Крисарски са и картините на младите и бележещи видимо развитие художници Елена Серева и Даниел Джиков. Тази година представи свои картини и Вера Димова.

Изпълненията на дуо “Акварел” създадоха необходимата за случая атмосфера на насищане с талант. Музикалните звуци предразполагаха към възприемането на картините, на приобщаване с творческите вълнения на художниците и дърворезбарите. Едните превърнали платното в своя творчески свят, а другите, вдъхнали нов живот на дървото, вложили част от себе си в него.

Посетителите на изложбата, сред които беше и артистът Васил Михайлов, изразяваха възхищението си от талантливите творби. Питаха кой е този художник, изпаднали под въздействието на таланта на Георги Клисарски. Напредъкът в развитието ти ме радва, казваше посетителка на поласкания Георги Чадаров. Обикалял съм много галерии, но показаното тук, е достойно да бъде показано нявсякъде по света, обобощи мнанието си Огнян Тодоров. И наистина тук, в тази приспособена временно изложбена зала, човек разбира, че и в малкия град живеят и творят големи таланти. А когато имат и място за изява в родния си град, това вече ги прави значими в очите на съгражданите им.

Да пожелаем на всички успех.

Изложбата ще бъде отворена до края на фестивала.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ