Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.05.2007]

НОВИТЕ ДЕТСКИ СЪОРЪЖЕНИЯ В ИХТИМАН ПРЕДИЗВИКАХА РАДОСТТА НА ДЕЦАТА

От инициативата на секретаря на общината Петър Янински най-радостни са децата в Ихтиман. Той успя да мобилизира работници от временната заетост за кратко време да подготвят няколко площадки в града за монтиране на детски съоръжения. Беше избрана за доставка специализираната фирма за производство на детски съоръжения “Асто метал” ЕООД. Първо децата от квартал “Клисарци” изпитаха радостта от новата придобивка. Първите дни там се струпваха деца и от други квартали. И е обяснимо, защото такива катерушки, замъци, въртележки досега в Ихтиман не е имало.

После работата се пренесе на запустелия басейн в квартал “Стипон”. Сред като беше запълнен и бяха изляти площадките за детските съоръжения, останала част от площадката беше затревена с чимове. Само за дни упорита работа, под контрола на секретаря на общината неприветливото място се превърна в детска площадка от каталозите на луксозни списания. И вече децата от този квартал си имат свое място за игри.

Беше помислено и за децата в центъра на града. В тревните площи пред червения блок, превърнат от някои преди в паркинг на трактори и леки коли, сега има детски съоръжения, които събират тук малчуганите и им предоставят нови възможности за забавления. Помислено е и за тяхната безопасност. Детската площадка ще бъде оградена с мрежа.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ