Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.11.2007]

ДИСКУСИЯ НА ТЕМА: “АЗБУКА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО”

На 22 ноември 2007 г. в Ихтиман се проведе дискусия на тема: ”Азбука на оцеляването”. Дискусията беше организирана от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии съвместно с Община Ихтиман и е в изпълнение на проект по работната програма 2007 г. на Националната информационна кампания. Присъстваха ръководители на обекти от частния и държавния сектор, директори на детски градини и училища от общините Ихтиман, Костенец и Долна баня.

Дискусията беше открита от заместник-кмета на общината Стефан Патъров. Главен инспектор Красимир Зарков, от Дирекция “ГЗ” – Софийска област, презентира темата: ”Структура, задачи и дейност на МДПБА”. Главен инспектор Ренета Тодорова, от същата дирекция, запозна присъстващите с актуалната за нашия регион тема: ”Обявяване на бедствено положение”. Главен инспектор Сашо Чавдаров запозна присъстващите с общинския план за защита на населението при възникване на наводнение.

Дискусията беше с практическа насоченост и даде полезни насоки за дейността на щабовете, които работят при бедствени ситуации в общините и от които до голяма степен зависи опазването на живота и имуществото на гражданите.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ