Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[11.03.2008]

ТРЕТИ МАРТ – НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

На 29 февруари читалище “Слънце” с тържествено беше отбелязана 130-та годишнина от Освобождението на България от османско иго. Кметът на Община Ихтиман Маргарита Петкова припомни значението на тази бележита за историята ни дата, дала началото на Третата българска държава. Подвигът на освободителите се тачи и в наши дни, и днес свеждаме с признателност глави пред тези, които дадоха живота си за нашата свобода.

В тържествения концерт взеха участие наши самодейци – съставът за народни танци, духовата музика и хор “Средногорка”. Гости на ихтиманска сцена беше вокално-инструментална група “Грамофон” и руската певица и артистка Раиса Полякова. “Грамофон” е единствената българска група, изпълняваща руски песни от много голям период – от дореволюционни, революционни, песни от съветската епоха, песни за войната, забавна руска и съветска музика, руски романси

На 3 март 2008 г. в 11.00 ч. признателното гражданство от Ихтиман поднесе венци и цветя на паметника, свързан с освобождението на града. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналите за свободата на България.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ