Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[03.04.2008]

25 ГОДИНИ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ “ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ” В ИХТИМАН

На 31 март тържествено беше отбелязана 25-годишнината от основаването на ОУ”Димчо Дебелянов” в Ихтиман. Гости на учениците и учителите бяха Маргарита Петкова, кмет на община Ихтиман, Владимир Танкишев, председател на ОбС, зам-кметовете на общината Борислав Колев и Стефан Патъров, бивши учители и ученици, много родители.

Празникът беше подготвен с участието на целия колектив. Спечеленият проект “Ритуализация на училищните празници” изцяло бе подчинен на годишнината. Седмицата преди кулминацията – тържеството, беше посветена на детското и ученическо творчество. Беше подредена изложба от рисунки, проведоха се състезания по английски език между всички класове. По актуалните за днес теми на екологията учениците от 5, 6 и 7 клас подготвиха кътове с реферати, посветени на опазването на земята, въздуха и водата. Младите спортисти премериха сили във футболните турнири от 5 до 8 клас , първенци станаха 6 “б” клас. На 31 март в двора на училището бяха засадени 10 млади декоративни фиданки. С това учениците се включиха в националната кампания “Да посадиш дърво, да подариш надежда”.

Тържественото честване откри директорът на училището г-жа Румяна Геринска, която поздрави всички с празника и запозна присъстващите с учебните успехи и изяви в олимпиадите по биология, химия, български език и литература, успехите на турнира “Данониада“. Радостни са фактите за реализацията на завършилите 8 клас в престижни училища по изкуствата, информационните технологии и спорта.

Колективът на училището беше поздравен и от кмета на общината Маргарита Петкова, която изрази уважението си към учителите, които се отнасят отговорно към учебния процес и към възпитанието на учениците, които се стараят да съхранят създаденото от тях училище. Вие имате пълната подкрепа на общинското ръководство в тази благородна цел, увери ги Маргарита Петкова и им пожела да работят с много воля за благото и просперитета на училището.

Концертът на учениците премина под бурните аплодисменти на зрителите. След поетичния рецитал по стихове на патрона Димчо Дебелянов на сцената излязоха най-малките възпитаници на училището. Емоционалните изпълнения на децата от предучилищна възраст и от първолаците завършваха със заслужени овации. Следваха песните и танците на учениците от всеки клас. Настроението във залата се повишаваше с излизането на сцената на всеки следващ клас. В програмата намериха място песни и танци от различни народи. Латиноамерикански, руски, но превес беше даден на българските народни танци. Дунавското хоро, соловото изпълнение на народна песен Йордан Иванов от трети клас , на Лили Илиева от 7 клас, следваха диви танци, модерни танци. Концертът завърши с изпълнението на химна на училището “Мечта за изгрев”.

Получи се поздравителен адрес от г-н Пламен Иванов, началник на РИО, Софийска област, до колектива на училището, в който се изтъква, че тази годишнина е поредният тържествен акт на дълбока почит, уважение и любов към духовността на България и повод за поздравления за упорития и нелек труд на учителския колектив. Изразени са поздрави за постигнатите успехи и пожелания за здраве, творчески дух и воля за по-нататъшна успешна работа.

Ръководството и колективът благодарят на всички спонсори.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ