Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.04.2008]

ОТКРИТ Е ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ В ИХТИМАН

На 25 март 2008 г. в Ихтиман беше открит дневен център за деца с увреждания в сградата на ЦДГ “Радост”. На откриването присъстваха Иванка Христова – зам.-министър на Министерството на труда и социалната политика, Силвия Цанова – зам.изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане към МТСП, Наталия Кънчева – директор на Дирекция “социално подпомагане” – София област, АСП към МТСП, общинското ръководство, председателят на Общинския съвет Владимир Танкишев.

Маргарита Петкова, кмет на общината, изрази своята благодарност към гостите, оказали активно съдействие за реализирането на проекта, който осигури условия за работа с деца с увреждания. Увери ги, че работещите в дневния център ще изпълняват съвестно своите професионални и човешки задължения към децата, имащи най-голяма нужда от специални грижи. Името, което са си избрали, е показателно за борбата, която всяко дете трябва да води за своето оцеляване. Дневният център ще носи името на Антония Лафчийска. Антония почина наскоро, беше само на седемнадесет години. Цяла година вместо да ходи на училище, тя, със страшната диагноза левкемия, не се отказа от живота, а през цялото време участваше в работата на школата по изобразително изкуство. За да не се забравя нейният пример, а да дава сили на болните деца да продължат да се борят за живота си като Антония, центърът прие нейното име.

Госпожа Иванка Христова прочете поздравителен адрес от името на Емилия Масларова, министър на труда и социалната политика, в което се казва: “Бих искала да подчертая огромната си радост от старта на Центъра – знак за израстването на гражданското самосъзнание в България и осъзнатата потребност от това да бъдем по-добри и по-щедри именно към децата, защото това ни обогатява и съхранява като хора,запазва нашата нация”. Силвия Цанова изрази пожелания за успешна работа. Наталия Кънчева каза, че благодарение на настойчивостта на кмета на общината Маргарита Петкова в общината е създаден първият дневен център в Софийска област.

След водосвета за здраве отец Йосиф подари две детски библии на децата от центъра. Децата от детската градина поздравиха своите връстници от дневния център с кратка програма. Гостите разгледаха помещенията, в които ще се водят заниманията, в които ще се хранят и спят децата. Останаха доволни от усилията на целия колектив, внесъл уют в помещенията.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ