Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[08.07.2008]

В ИХТИМАН БЯХА ОТКРИТИ ХIII ДЪРЖАВНИ ИГРИ ЗА СПОРТИСТИТЕ ОТ МАЛКИТЕ СЕЛИЩА

От 3 юли в продължение на 20 дни община Ихтиман е домакин на ХIII Държавни игри на спортистите от малките селища, които се провеждат под патронажа на президента на Република България г-н Георги Първанов и почетен председател г-жа Весела Лечева – председател на ДАМС.

В подготовката на спортната база в Ихтиман беше направен основен ремонт на стадиона, като бяха възстановени пистите, игрището и сградата на стадиона, намираща се в окаяно състояние. В ОУ “Д.Дебелянов” беше асфалтирано игрището и изградено игрище за състезанията по хандбал. В СОУ “Хр. Ботев” също беше възстановена асфалтовата настилка в двора на училището и монтирани табла за баскетбол. Така общината осигури подобряване на спортната база в града, която ще даде нови възможности за спортуване на учениците за осмисляне на свободното им време през лятната ваканция.

Гости на откриването бяха г-н Ангел Чакъров, зам.-министър на Министерството на извънредните ситуации, г-жа Весела Драганова, народен представител, представители на БАСС и на фирми от община Ихтиман. Г-н Ангел Чакъров поздрави състезателите и им пожела успех и нови постижения в състезанията. Г-жа Маргарита Петкова, кмет на общината, благодари на организаторите, че са предпочели Ихтиман за домакин на тези отговорни спортни игри и обяви игрите за открити. Под звуците на химна беше издигнат националният трибагреник.

С интерес се посрещнаха демонстрациите на състезателите по аеробика от спортен клуб “Юнак” с ръководител Красимира Стоименова и от клуб по карате “Тенсай” с ръководител Росен Зашев. Програмата завърши с изпълненията на танцовия състав “Слънце”.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ