Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[11.07.2008]

ЗАВЪРШИХА СЪСТЕЗАНИЯТА ПО ХАНДБАЛ

На 9 юли бяха финалите на състезанията по хандбал. След награждаването на победителите, мнението си за отминалия шампионат изразиха:

Петър Мильотев, главен съдия на Държавните игри.

В състезанията по хандбал участваха 4 отбора девойки и 5 отбора юноши. Откроиха се юношите на “Труд” и на Минерални бани девойките. Перспективни са отборите на Гулянци и Ценово, чиято възраст и физически качества показват, че има данни за бъдещо развитие. Организацията, подготовката на базата и провеждането на игрите беше на ниво. Същото се отнася и за условията за нормалното протичане на състезанията.

Александър Богданов – треньор на Труд”, Община Марица.

Спокойно мога да кажа, че Държавните игри, проведени на територията на Община Ихтиман, пред вид участието ни и в други първенства, бяха перфектно организирани. Говоря в частност за хандбала, условията, при които бяха настанени децата, и те бяха прекрасни. Храната беше прекрасна, спортно-техническата база беше на много добро ниво и даде възможност на всички състезатели да се изявят в най-добрата светлина.

Бих казал, че Държавните игри на спортистите от малките селища имат място и дават възможност за изява на спортистите от по-малките населени места, които не участват в големи спортни състезания. Мога да изразя от мое име и от името на моите състезатели благодарността за посрещането от общината, от организационния комитет на игрите и от съдийския състав. Всичко беше на ниво. От отбора на “Труд” са излезли състезатели, изявили се в национално ниво. Държавните игри имат голямо бъдеще в историята на спорта.

Иванка Тодорова, състезателка от “Труд”.

Организацията на игрите беше много добра. През март в Габрово на спартакиадата бяхме трети, а в Ихтиман станахме първи, което много ме радва.

Наградите на състезателите бяха връчени от председателя на Общинския съвет в Ихтиман Владимир Танкишев, който поздрави победителите и им пожела нови спортни постижения.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ