Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[14.07.2010]

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ ЩЕ ПОСЕТИ ИХТИМАН

За петнадесети път се провеждат Държавните игри на спортистите от малките селища. И тази година те са под патронажа на президента на Република България г-н Георги Първанов. За трети пореден път домакин на игрите е Община Ихтиман. За официалното откриване на игрите е поканен г-н Георги Първанов.

Държавните игри се организират и провеждат под ръководството на БАСС с решаващата финансова помощ на Министерството на физическото възпитание и спорта. Генерален спонсор е Община Ихтиман. Главен ръководител на Държавните игри е г-н Стоян Караиванов, а главен съдия г-н Петър Мильотев, които осъществяват програмата на МФВС за развитието на детско-юношеския спорт в малките селища.

Ето и крайното класиране от първия турнир по хандбал за юноши и девойки. При девойките на първо място се класира отборът на Опака, втори са девойките от Гулянци. При юношите първи са спортистите от Хасковските минерални бани, втори е отборът на Гложене.

Награждаването се извърши от зам.-кмета на Община Ихтиман г-н-Стефан Патъров. Той поздрави участниците за постиженията в спорта и им пожела нови успехи.

На 16 юли Президентът на Република България г-н Георги Първанов ще посети Ихтиман по повод официалното откриване на ХV Държавни игри на спортистите от малките селища. Откриването ще стане в 17.00 ч. на площада в Ихтиман.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ