Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[14.08.2008]

ЗНЕПОЛСКИЯТ ЕПИСКОП ЙОАН ГОСТУВА НА ИХТИМАН

По време на Богородичните пости в Ихтиман се извърши вечерно богослужение – молебен канон към Света Богородица по повод на минали бедствия, които сполетяха общината ни. Това предшестваше идването на Знеполския епископ Йоан – викариен епископ на Софийската Света Митрополия, с председателите на столични храмове: “Света Неделя”, “Света Параскева”, “Свети Георги” и др.

Службата протече при много стечение на богомолци от Ихтиман, Костенец, Долна баня, Момин проход и Елин Пелин. Те взеха молитвено участие в службата. Накрая на богослужението иконом Йосиф Петров Серев, архиерейски наместник на Ихтиманската духовна околия, произнесе проповед. Той припомни думите на Исус Христос, че този род ще се оправи само с пост и молитва, че с молитва трябва да започва и да завършва деня ни, и изтъкна, че тези думи са актуални и днес. В отговор епископ Йоан произнесе слово за същността на молебния канон, поздрави вярващите и преподнесе благословията на Негово Светейшество Българския Патриарх и Митрополит Софийски Максим към вярващите от Ихтиманска духовна околия.

Всички си отидоха с приповдигнато настроение, за да се подготвят за предстоящия празник – Успение на Пресвета Богородица на 15 август.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ