Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[20.07.2010]

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ ОТКРИ ОФИЦИАЛНО ДЪРЖАВНИТЕ ИГРИ

На 16 юли на посещение в Ихтиман беше президентът на Република България г-н Георги Първанов. По стара българска традиция високият гост беше посрещнат с хляб и сол.

Президентът разговаря с кмета на общината г-жа Маргарита Петкова и с общинското ръководство. Бяха обсъдени перспективите за развитие на общината и нейното участие в проектите по оперативните програми.

Президентът се присъедини към мнението, че имаме работеща икономика и изрази готовността си да подкрепя и в бъдеще инициативите за развитие на Община Ихтиман. В почетната книга на музея г-н Първанов написа: ”С благодарност за гостоприемството, с респект за усилията на общинското ръководство да реализира работещи проекти, да подпомага инвестиционния процес и да осъществява активна социална дейност”.

Президентът посети „Електроди” АД, където беше запознат с новите производствени линии. На стрелбището в с. Стамболово г-н Георги Първанов присъства на демонстрации от биатлонистите.

На официалното откриване Президентът Георги Първанов каза, че президентският патронаж на поредните Държавни игри е само един скромен знак от страна на българските институции и признание за това, което правят организаторите, знак за ангажираност на институциите към тази значима инициатива. Сигурен съм, че тук, сред тези млади хора, има бъдещи шампиони като Димитър Златанов и Димитър Бербатов, като Катя Дафовска и Георги Мърков. За да стане това, държавата трябва да има един много по-категоричен ангажимент. Нашите общини трябва да имат база, такава каквато предлага Ихтиман любезно вече традиционно на участниците в тези игри. Ангажиментът на държавата означава да има по-голяма подкрепа към онези треньори, които създават своите школи, които създават таланти и от тези таланти израстват шампиони. Ние можем да имаме своите шампиони така, както сме го правили досега.

Президентът изрази своята увереност, че младите хора ще запомнят за цял живот спортните битки, ще калят своя характер, своята воля, ще станат истински достойни граждани на Републиката. Искам да пожелая на всички вас, продължи той, успешно представяне в състезанията, да кажа, че изпълнявам поетият миналата година ангажимент и тази година ще има награда на Президента за онзи или онези, които най-добре се представят по оценката на организаторите. Наградата ще бъде дадена след като прозвучи последният съдийски сигнал и това ще бъде още един скромен знак за признание за вашите амбиции, за вашата воля и енергия, които влагате в състезанията. На добър час и успех.

Президентът обяви Държавните игри за открити.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ