Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[23.07.2010]

ПРЕЗИДЕНТЪТ Г-Н ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ ПОСЕТИ „ЕСАБ ЕЛЕКТРОДИ” АД

На 16 юли президентът на Република България Георги Първанов посети „ЕСАБ Електроди” АД. Президентът беше придружен от кмета на Община Ихтиман г-жа Маргарита Петкова и народните представители Кирил Добрев и Добромир Стойнев.

Президентът беше посрещнат от изпълнителния директор на предприятието г-н Андерс Ерландшон и мениджърския екип. Изпълнителният директор направи кратка презентация за компанията ЕСАБ, плановете за развитие на завода и направените инвестиции. Той представи двете нови производствени линии, които в скоро време ще заменят част от старото оборудване в цеха и съвременната апаратура, закупена за лабораторията. Президентът прояви интерес как се е отразила икономическата криза на компанията – майка и на самия завод, и как предприятието инвестира в служителите си. Г-н Ерландшон разказа, че в резултат на икономическия спад както компанията като цяло, така и заводът в Ихтиман е трябвало да направят съкращения и преструктуриране, и че предприятието, което досега е продавало основно на клиенти в страната, планира да излезе на международния пазар. Той обясни, че предприятието обучава и развива служителите и е подобрило значително безопасността на труда. Накрая г-н Ерландшон подари на президента ваза с микроскопско изображение на заваръчен шев, символизираща бизнеса на ЕСАБ.

След презентацията президентът разгледа производствените цехове и лабораторията. Той наблюдава с интерес тестово заваряване.

На раздяла президентът Георги Първанов се сбогува сърдечно с екипа и пожела успех на предприятието.

Заводът за електроди в Ихтиман е създаден през 1967 г. През 2007 г. е закупен от английската компания ЕСАБ. Той е единствен производител на електроди в страната и е известен с качеството на продуктите си. Със своите близо 160 работници в момента предприятието е един от основните работодатели в района.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ