Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.09.2008]

АВАРИЯ НА УЛИЦА “ИВАН ШИШМАН”

На 13 септември към 8.00 ч. възникна авария на улица “Иван Шишман”, скъсан е магистрален водопровод в резултат на пропадане на земни маси. За аварията са уведомени фирма “Черита” и “Ягуар“. Фирма “Черита” веднага започна отстраняването на аварията. В момента няма водоподаване в квартал Клисарци и зоната около него. Очаква се до обяд в квартала да има вода.

При разкопаването на старата водопроводна мрежа се установи, че спирателните кранове са затрупани. Поради това досега при авария се спираше водата на пполовината град. С откриването на крановете, които се подменят с нови, при възникване на авария ще се спира водата само на малки отсечки от трасето. Така ще бъдат засегнати само няколко домакинства.

В съботния ден продължава работата в централната градска част. Положените вече тръби се засипват, въпреки затрудненията, създавани от минувачите и автомобилите. Макар и по-бавно трактористът успя да засипе изкопът и така улесни движението на хора и автомобили в пазарния ден.

В същото време на вторя обект започна следващия етап от подмяната на водопроводната мрежа по улица “Иван Вазов“. Умоляваме гражданите да спазват временната организация на движението, за да не създават затруднение на строителите.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ