Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.10.2008]

ЮБИЛЕЙНИЯТ КОНЦЕРТ НА “АЙСБЕРГ”

Залата на читалище “Слънце” в Ихтиман беше пълна с почитатели на рок група “Айсберг”. Концертът започна с изпълнение на един от солистите на групата Косьо Танев с новата му група. Последваха изпълненията на група “Лавина” и група “Заплаха”. Всички те пееха песни от репертоара на група “Айсберг”.

Концертът на група “Айсберг” събра музиканти и певци от страната и от чужбина. Освен тези, които живеят в България, бяха дошли да уважат юбилея от Германия Никола Цачев, от Италия – Васил Рангелов и Ивайло Делсизов, от Швеция Огнян Константинов, както и от цяла България – Созопол, Бургас, Пловдив и София. С всяко следващо изпълнение на групата настроението в залата се повишаваше. С особен интерес се възприеха видео клиповете на група “Айсберг” , направени през годините, в които участваха същите музиканти, но с известна разлика във външността, дошла от промените на времето. Не беше променен обаче ентусиазмът и почитта към рок музиката. Няколко пъти от сцената прозвучаха думите, че рокът е начин на живот. И този начин на сериозно отношение към музиката беше оценен от публиката, която силно аплодираше песните на групата. Накрая на концерта рокаджиите от сцената и от публиката заедно изпълняваха песните. Едните пееха, другите аплодираха в такта на песните. Концертът завърши под бурните аплодисменти и овации на публиката. След като групата беше изкарана на бис, отново прозвуча песента “Не се ли уморихте”. И изпълнители, и зрители показаха, че не са се уморили от професионално поднесената музика.

Николай Балабанов, соло китара и организатор на юбилейния концерт, благодари на всички приятели от годините, които уважиха честването и с чието присъствие на сцената концертът придоби онази тежест, характерна за подобен юбилей. Благодарности отправи и към община Ихтиман, която оцени и подкрепи тази проява.

След концерта кметът на общината Маргарита Петкова връчи поздравителен адрес и цветя на рок групата, като обеща издаването на диск от концерта. Г-жа Петкова поздрави всички с празника, който стана и празник за любителите на рока в Ихтиман. Пожелава им здраве, упоритост и много творческо дръзновение, за да продължат да творят и да радват почитателите на рок музиката в нашия град. Цветя поднесоха и представители на Ротари клуб – Ихтиман.

Пълният салон със зрители трябва да покаже на музикантите, че още им е рано да се отказват от сцената. И след като се събраха отново заедно, да продължават с концертните си прояви, които събират повече публика дори от известни и не толкова известни, но шумно рекламирани столични музиканти. Отзивите след концерта от присъстващите бяха от пълно одобрение, до екстаз и желание за нови срещи с музикантите от “Айсберг”.

МУЗИКАНТИ, СВИРИЛИ В “АЙСБЕРГ”

Николай Балабанов – ръководител и соло китара,

Владимир Вандов – ритъм китара,

ВОКАЛИСТИ – Огнян Константинов, Стоян Геров, Васил Рангелов, Константин Танев, Андон Андонов, Костадин Динков,

БАС КИТАРИСТИ – Ивайло Делсизов, Румен Кайтазов, Димитър Манов, Румен Гушев, Никола Цачев, Иван Айнаджийски,

БАРАБАНИСТИ - Валентин Маринов, Георги Христов, Любен Димитров, Иван Петров, Кирил Балабанов,

КЛАВИР – Румен Балджийски, Стоян Геров, Костадин Динков.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ