Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.07.2010]

НАЙ-ИЗЯВЕНИТЕ В ДЪРЖАВНИТЕ ИГРИ БЯХА НАГРАДЕНИ

При посещението си в Ихтиман на 16 юли 2010 г. Президентът на Република България Георги Първанов учреди награди за най-изявени спортисти от Държавните игри.

Първите отличени от Президента са Община Ихтиман, Стефан Димитров и Стефани Пендова. Община Ихтиман получи високата оценка за предоставената открита и закрита спортно-материална база, за това, че има най-много участници, в 9 вида спорт, и е с най-много завоювани призови места. Стефан Димитров от СК”Крепост 2006” , гр.Хисаря, състезател по баскетбол, е най-изявен спортист на Държавните игри. Стефани Ангелова от СК”Росица”, с. Поликраище, състезателка по баскетбол, е най-изявен малък спортист на Държавните игри през юли 2010 г., проведени под патронажа на Президента Георги Първанов.

Наградите бяха връчени при официалното закриване на Игрите в Ихтиман на 23 юли от председателя на БАСС и ръководител на Държавните игри на спортистите от малките селища Стоян Караиванов. На тържеството присъстваха почетните граждани на Ихтиман Димитър Златанов и Георги Иванов. Кметът на общината Маргарита Петкова изказа благодарност на местния бизнес за оказаното съдействие, без което игрите нямаше да се случат в Ихтиман. Тя благодари и на организаторите от БАСС, на треньорите, на родителите и на състезателите, чиито победи по терените и на пистите ни наредиха сред най-изявените в спорта общини.

От бизнеса разбиране към спортните игри проявиха фирмите „Алмагест” АД, „Софкао” ООД, Мотел Ихтиман, „Ер София” и ЕТ”Огнян Вакарелийски”. С тяхното спонсорство организирането на Държавните игри отговаряше на всички изисквания за национални спортни състезания.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ