Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[28.07.2010]

ЗНЕПОЛСКИЯТ ЕПИСКОП ЙОАН ОСВЕТИ ПАРАКЛИСА ВЪВ ВЕНКОВЕЦ

На 24 юли освещаването на параклиса „Свети Пророк Илия” в с. Венковец се извърши от Знеполския епископ Йоан, Викариен епископ на Софийска митрополия. Много християни уважиха събитието за селото. Сред гостите бяха зам.-кметът на Община Ихтиман Стефан Патъров, кметовете на Веринско, Мирово, Белица и Бузяковци, дошли да уважат труда на своя колега и да споделят неговата радост.

Преди пет години Знеполският епископ Йоан освети основния камък за построяването на параклиса. Кметският наместник Иван Колев се зае отговорно с нелеката задача параклисът да бъде изграден. Трудностите остават назад във времето, важен е резултатът. Средствата за изграждането бяха намерени предимно от спонсори. С най-много средства участва Софийската митрополия, която дари 7 хил. лв., и Община Ихтиман. Средства дари и местният бизнес. Жителите и собствениците на вили в селото дадоха според възможностите си своя дял.

По време на богослужението иконом Йосиф Серев беше повишен в ставрофорен свещеноиконом – най-висшата степен в свещеническия сан.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ