Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[15.09.2017]

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ИХТИМАН БЕ В СРЕДНО УЧИЛИЩЕ

Началото на новата учебна година! Този ден винаги е особено специален и вълнуващ! Не само за най-малките, които за първи път прекрачват прага на училището, но и за по-големите, които с нетърпение очакват да се срещнат с любимите си учители и да научат нещо ново и интересно .И този първи учебен ден бе отбелязан с тържества във всички училища, на които присъстваха представители на общинското ръководство. Традицията повелява всяко откриване на учебната година да започне с издигане на националния трибагреник под звуците на химна на Република България. Водосвет за здраве и успехи, празнични слова и музикални програми посрещнаха учениците, а плиснатото менче с вода пред входа на всяко учебно заведение отново засвидетелства, че когато обичаи и духовност „вървят” ръка за ръка успехът е сигурен.

Поздравление по случай началото на учебната 2017/2018 година отправи г-н Калоян Илиев, кмет на Община Ихтиман:

„Уважаеми учители, ученици, родители,

Първият учебен ден е наистина вълнуващ. Нека днешният ден бъде едно светло и благословено начало. Образованието е основата, върху която всяка нация трябва да надгражда и сериозен ангажимент на всяко общество към собственото му бъдеще!

Скъпи първокласници, от днес вие заменяте безгрижните игри с едно ново начало. Тръгвате по пътя на науката, на овладяването на познания за света, за човека и за самите вас. Водени от вашите учители, ще разберете много полезни и интересни неща.

На по-големите ученици пожелавам да продължават да овладяват знания, да постигат нови успехи, да радват своите учители и родители. Малко са повратните мигове в живота, които изграждат личността. Тук вие ще определите и бъдещето си.

Този ден принадлежи и на вашите родители, които заедно с вас ще полагат усилия, ще влагат средства, за да се учите спокойно и да напредвате. Всеки родител иска детето му да бъде най-доброто. Желая го на всички!

А на вашите учители ще е нужно търпение и разбиране - в процеса на обучението нека да има взаимно доверие и уважение. Нека да развиват вашата любознателност, творческо мислене, самостоятелност и подпомагат вашите изяви.

Скъпи ученици, желая на всички вас успех през новата учебната година! На вашите учители - здраве, а на родителите - гордост от вашите успехи!

Честит празник и на добър час!”

Кметът на Община Ихтиман бе в Средно училище „Христо Ботев” - Ихтиман по случай 15 септември. В приветствието си г-жа Иванка Пелтекова, директор на училището, поздрави присъстващите:

„Уважаеми гости и родители! Скъпи колеги! Мили деца!

Добре дошли на първия ни учебен ден! Откриваме нова учебна година, която е 156-та за нашето училище! 156 пъти хората на Ихтиман се събират тук, за да изпратят децата си на училище. 156 пъти майките плискат менче с вода пред стъпките на децата! И наричат с обич и надежда - да бъде лек пътят им в училището! Да се учат, та добро да сполучат! Само два дни преди светлия християнски празник Вяра, Надежда и Любов училището става дом на бъдещето, на новото поколение.

И събира в себе си толкова много вяра за доброто бъдеще, надежда и любов! 85 семейства ни повериха децата си и ни възлагат отговорността за тяхното образование и възпитание! За нас, учителите, това е чест! Ние вярваме, че избирайки професията си преди години, това е било призвание! Така е и днес! И се надяваме вие, хората на Ихтиман, майките и бащите на вашите наши деца, да оцените по достойнство отговорния ни, нелек труд! Отново ни предстои изпитанието да учим децата и учениците така, че те да се чувстват окуражени да постигат успехите си!

Мили първокласници,

В този толкова важен за Вас ден искам да Ви пожелая да бъдете любопитни, да търсите и откривате необятните възможности, които познанието ще Ви даде. Бъдете добри един към друг, към учителите и семействата си, обичайте приятелите си и учете, за да бъдете успешни и щастливи.

Уважаеми родители!

Бъдете грижовни майки и бащи! Бъдете настоятелни възпитатели на нашите ученици! Бъдете признателни към труда на тези, които образоват децата ви! Бъдете наш партньор, защото нито ние, нито вие поотделно няма да успеем в мисията ДОБРО ДЕТЕ!

Мили деца!

Помнете, че урокът е труден, когато си пропуснал да научиш предишните два! Скучно е само ако не внимаваш! Бъдете здрави! Бъдете жизнени и активни! Скоро ще дойдат успехите, наградите, медалите, грамотите! Успехът!”

Към края на словото си г-жа Пелтекова се обърна към г-н Калоян Илиев: „Уважаеми господин кмете! Пред нас и общинското ръководство тази година стои много важна задача – изпълнението на големия проект във фонд „Земеделие” за цялостна модернизация на училищната сграда на СУ „Христо Ботев“. Така, както здраво работихте за изготвянето на проекта, вярвам ще работите и за неговото реализиране! За да влезем следващата учебна година в обновено и съвременно училище! Като учител много обичам да казвам БРАВО на децата, днес като на бивш мой ученик казвам БРАВО на кмета. БРАВО, г-н Илиев!..”

С огромно вълнение тя сподели: „От тази учебна година няколко наши бивши ученици стават част от учителската ни общност! В първите дни на септември животът на тези момичета се преобърна – до вчера ученици, студенти, а от днес – вече учители! Вчера ги гледам – лицата им греят!И си казвам – има надежда! Скъпи колеги! Бъдете оптимисти, бъдете будители, бъдете творци, бъдете пример, бъдете модел за доброта и човечност! Защитавайте с чест и достойнство благородните си дела и мястото си на заслужили личности в обществото! Следвайте предано и вдъхновено своето призвание на водачи! Запазете вярата си в святото си дело и в духовната мощ на българското училище! Честит празник!”

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ