Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.09.2017]

„МАГИЯТА НА ВЕНЕЦИЯ”

От 6 до 10 септември 2017 г. Танцов състав „Вакарелче” при Народно читалище „Заря 1902 г.” с. Вакарел с художествени ръководители Кирил Асенов и Мариана Зафирова участва в Международния фестивал на музикалното и танцово изкуство „Магията на Венеция”, който се провежда в Италия - Лидо ди Йезоло, Венеция.

Фестивалът се организира със съдействието на общината в Лидо ди Йезоло, „Амадеус 7” – Пловдив и Танцово студио „Милениум”.

Участваха танцови формации от всички сфери на танцовото изкуство, певци и музиканти от България.

В две поредни вечери на площад „Милано” и площад „Нембер” децата очароваха претенциозната италианска публика с чар,танц и костюми.

Едно незабравимо преживяване беше и посещението ни в ”Перлата на Адриатика” - Венеция. Една среща с непреходната красота на този уникален град.

Целта на фестивала бе да предостави възможност за изява на всички участници, както деца, така и възрастни, пред широка публика; да се популяризират музикалното и танцовото изкуство, както и да даде възможност за сътрудничество между ръководителите на съставите и обмяна на опит и знания. Организирането на съвместни дейности допринесе и за сприятеляване на изпълнителите.

Миглена Мишева,

Народно читалище „Заря 1902 г.” с. Вакарел

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ