Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.09.2017]

ВОКАЛНА ГРУПА „СОЛЕЙ” И ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ „СЛЪНЦЕ” ПРЕДСТАВИХА ОБЩИЯ СИ ПРОЕКТ НА ПРИЯТЕЛСКА СРЕЩА „КИТЕН И ПРИЯТЕЛИ 2017”

На 7 и 8 септември се проведе I Национална фолклорна среща „Китен и приятели 2017”, организирана от Кмета на гр.Китен Катя Вълчева и сдружение „Атлиманска огърлица” с директор известната странджанска певица Златка Ставрева.

Жури и гости на фестивала бяха известната българска народна певица Янка Рупкина, тракийският народен певец и фолклорист Николай Гурбанов и Костадин Михайлов - странджански народен певец.

След успешното представяне на вокална група „Солей” на „Атлиманска огърлица” през 2014 г. получихме покана от организаторите да се включим в първото издание на приятелска среща „Китен и приятели 2017”.

И за да се представи град Ихтиман в пълния си блясък, Вокална група „Солей” и Танцов ансамбъл „Слънце” при Народно читалище „Слънце – 1879” представиха своя съвместен проект. За ансамбловото си изпълнение ние бяхме наградени с Диплом и почетен плакет за отлично представяне. След чудесните изпълнения на хубави български песни и кръшни хора, думите на Златка Ставрева бяха: „Това е началото на едно добро съвместно сътрудничество”.

За отличната си работа с колективите и двамата ръководители получихме Грамота, почетен медал и похвала от организаторите за добрата приемственост между поколенията.

Всички участници от ихтиманската група останаха доволни от сърдечното посрещане и отличното си представяне на сцената, ръководителите също. Със своите изпълнения и красиви костюми ние останахме в сърцата на публиката, която пожела да ни види отново на сцената. Децата от Танцов ансамбъл „Слънце” се качиха за още едно изпълнение заедно с публиката. Разделихме се с обещание за бъдещи срещи и нови съвместни проекти лично с Янка Рупкина.

Отправяме благодарност към Кмета на Община Ихтиман Калоян Илиев и ръководството на Народно читалище „Слънце – 1879” за съдействието и подкрепата.

Владислав Василев и Вероника Христова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ