Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[15.08.2017]

ФОТОИЗЛОЖБА НА МЛАДИ ТАЛАНТИ

На 15 август Исторически музей в град Ихтиман отвори гостоприемно врати по повод откриване на фотоизложба.

„Уважаеми дами и господа,

Уважаеми г-н Илиев, кмет на Община Ихтиман,

Днес, на един от най-хубавите църковни празници, сме се събрали, за да представим изложба на двама талантливи наши съграждани - Анита Вакарелийска и Веселин Митков. Това за тях е една от първите им фотоизложби в Ихтиман. Те представят всичко онова, което са видели през своя фото обектив по един по-различен начин. Показват ни как си играят с цветове, нюанси , сенки. Разкриват ни един свят, покрай който ние минаваме, но не го забелязваме.

Горда съм и от факта, че Анита е моя възпитаничка - тя е член на кръжока „Фолклор, краезнание и етнография” към Историческия музей и вече работим с нея около осем години. Господин Митков не го познавам толкова добре, но ми направиха огромно впечатление негови снимки в социалните мрежи. Предложих на госпожа Даниела Митева, зам.-кмет на Община Ихтиман, да направим изложба и да запознаем обществото с техния талант. Тя прие радушно предложението ми и ето днес ние откриваме тяхната съвместна изложба.

Искам да благодаря на всички, които са тук и подкрепят тези две деца. Искам също да благодаря за помощта на Деян, Дани и Сашо. На вас, скъпи фотографи желая тази изложба да обиколи цяла България, а след това да прескочи и границата ни. Успех във всичко и занапред!”

Велина Минева,

директор на Исторически музей - Ихтиман

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ