Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[16.08.2017]

НОВ АНЕСТЕЗИОЛОГИЧЕН АПАРАТ ЗА „МБАЛ – ИХТИМАН”

На 9 август бе подписан договор за покупка на анестезиологичен апарат в комплект с изпарител за Севофлуран, лекарствен продукт за заспиване и поддържане на дълбок и безболезнен сън докато тече хирургична операция. Анестетикът за инхалация ще се подава към пациента през специална маска за вдишване.

Днес кметът на Община Ихтиман г-н Калоян Илиев и зам.-кметовете г-жа Даниела Митева и инж. Тони Кацаров посетиха Хирургично отделение в „МБАЛ – Ихтиман”, където бе въведено в експлоатация устройството за анестезия CATO на фирмата Dräger Medical. Работната станция за мобилна анестезия е на стойност 12 600 лв., сума осигурена от бюджета на общината.

Кметът подчерта, че осигуряването на висококачествена специализирана медицинска дейност в болницата може да се постигне чрез подобряване на материалната база, за да се достигнат европейските стандарти. Това е част от политиката ни за инвестиране в здравеопазването и от голямо значение за населението в общината – добави още той.

С благодарност към общинското ръководство се обърнаха д-р Димитър Янков, началник на хирургичното отделение и д-р Ивка Георгиева, управител на болницата.

Мобилната станция за анестезия е с възможност за автоматична вентилация (IPPV), синхронизирана, периодична, задължителна вентилация (SIMV), ръчна вентилация и спонтанна вентилация. Тя разполага с мониторингови функции за налягане, поток, кислородна концентрация, O2, N2O, автоматично регулиране на нивата на алармата за автоматична вентилация.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ