Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.06.2017]

ПРЕДСРОЧНО ЗАРАБОТИ ПОЛИВНА СИСТЕМА НА СТАДИОНА В ИХТИМАН

Автоматизирана поливна система бе изградена за близо месец на стадион „Ботев” в града със средства от местни приходи на Община Ихтиман. Обектът е включен в списъка на капиталовите разходи за 2017 г., гласуван от Общинския съвет.

Направена е сонда на 50 м дълбочина, която пълни резервоар с обем 10 куб. м и чрез хидрофорна помпа водата достига до системата. Включването и изключването на поливната система става чрез настройки, като могат да бъдат зададени чрез програматор с осем станции плюс допълнителни настройки като дата, час и продължителност на работа. Включен е и програматор за дъжд, който отчита валежи от 3,2 мм до 20 мм. Теренът се напоява чрез монтираните над 50 роторни разпръсквачки.

Изграждането на автоматизираната подземна система и хидрофорната система на стадион „Ботев” е на стойност 16 697 лв. с ДДС, а крайният срок за изпълнение по договор е 30 юни 2017 г.

Община Ихтиман подготвя проект, който през декември 2017 г.ще бъде подаден във фонд „Земеделие” и предвижда дейности по подобряване на околното пространство, пистата и трибуните на стадион „Ботев” – информира още инж. Тони Кацаров, зам.-кмет на общината.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ