Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[15.06.2017]

ТАНЦОВ СЪСТАВ „СРЕДНОГОРСКИ ПОЛЪХ” ГР. ИХТИМАН СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ И НОМИНАЦИЯ ЗЛАТЕН „ОРФЕЙ” ОТ VI БАЛКАНСКИ ШАМПИОНАТ ПО ФОЛКЛОР „ЕВРО ФОЛК – ЖИВА ВОДА” ГР. ХИСАРЯ

С благодарност към г-н Калоян Илиев – кмет на Община Ихтиман

Танцов състав „Средногорски полъх” гр. Ихтиман се завърна със златен медал и номинация Златен „Орфей“ от VI Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода” гр. Хисаря.

От 10 до 12 юни 2017 г. Танцов състав „Средногорски полъх” гр. Ихтиман с хореограф Десислава Иванова и художествен ръководител Мариела Иванова взе участие в VI Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода” гр. Хисаря.

Организатори на фестивала са Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали (EAFF), Световната Фолклорна Академия, с подкрепата на Община Хисаря.

Характерна особеност на шампионата е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и се излъчват многократно по повече от 50 кабелни телевизии в България, по четири сателитни телевизии с обхват цяла Европа, както и по Световната интернет телевизия „EuroFolk TV”. С тези дейности се изпълнява основната цел на шампионата за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите.

Танцов състав „Средногорски полъх” гр. Ихтиман се състезава с над 200 колектива и над 2000 участника.

Много настроение създадоха танцьорите от състава за гостите на фестивала с изпълнения фрагмент от танц на центъра на град Хисаря и преминаването на дефилето по централната улица до сцената на Народно читалище „Иван Вазов 1904”.

Художественият ръководител г-жа Мариела Иванова и хореографът на състава г-ца Десислава Иванова изказват огромна благодарност на своите възпитаници, участвали в Шампионата за безупречното изпълнение и постигнатите резултати.

От името на ръководителите и членовете на Танцов състав „Средногорски полъх” гр. Ихтиман, изказваме своята огромна благодарност към г-н Калоян Илиев – кмет на Община Ихтиман за оказаното съдействие и подкрепа, за да бъде възможно участието ни в VI Балкански шампионат по фолклор.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ