Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[05.06.2017]

ДЕТСКИ ПЛЕНЕР В БОРИКА

Поляната пред параклиса "Света Петка" вчера събра деца от Борика, Ихтиман и София за първия пленер тази година. В деня, определен за събор на селото, вниманието бе насочено към малките таланти, които имат отношение към природата и изкуството.

Първи дойдоха възпитаниците на Габриела Йорданова от Общински детски комплекс, за да украсят зеления кът с балони. Тук бяха и г-жа Невена Караиванова, кметски наместник на Борика, г-жа Даниела Митева, зам.-кмет на Община Ихтиман и г-жа Нина Алексиева, секретар на МКБППМН към Община Ихтиман като домакини на творческата проява. Г-жа Мария Василева, която живее в София, но обича да работи с деца, пристигна за поредна година с група ентусиазирани художници, за да открият началото на тазгодишните пленери. Присъединиха се и още малчугани, доведени от своите близки, за да творят навън - на поляната между четиринайсетте бора.

За усърдието, което вложиха в рисунките си, всички участници получиха подаръци, осигурени от МКБППМН към Община Ихтиман. През очите на малките художници видяхме параклиса, дърветата, цветята, мостчето...

Пленерите, които се организират в Борика и изложбите след тяхното провеждане, дават една сериозна заявка за трайното им присъствие в културния ни календар.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ