Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[10.05.2017]

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ „ОТВОРЕТЕ СЪРЦАТА СИ...

Община Ихтиман и Граждански инициативен комитет за поредна година организираха благотворителна кампания за набиране на средства в помощ на абитуриенти в неравностойно положение под наслов „Отворете сърцата си – помогнете на младите хора”.

В няколко търговски обекти и в сградата на Община Ихтиман бяха поставени светлосини кутии за дарения с вече познатото лого на кампанията. Призивът „Да отворим сърцата си и да помогнем на младите хора!” в периода между светлите празници за българина Великден и Гергьовден, успя наистина да трогне съгражданите ни.

В присъствието на представителите от Граждански инициативен комитет г-жа Цветанка Йорданова и г-жа Маргарита Бибиджийска, зам.-кметовете на Община Ихтиман г-жа Даниела Митева и инж. Тони Кацаров, както и директорите на Средно училище „Христо Ботев” г-жа Иванка Пелтекова и на Професионална гимназия „Васил Левски” г-жа Славейка Оташлийска, станаха ясни резултатите от кампанията. Сумата от 1 950 лв. ще бъде разпределена равномерно между тринайсет нуждаещи се от финансова подкрепа абитуриенти.

Освен кутиите, които бяха достъпни за гражданите на общината, редица фирми също се включиха в набирането на средства за благородната кауза: ЕТ „Лъки – Л. Въртийски”, ЕТ „ Бодинг – Б. Динчев”, „Марпет Б” ЕООД, ЕТ „Дан – Й. Йорданов”, „Петрум” ЕООД, ЕТ „Десве – Д. Герова”, „Еледжик 99” ЕАД, "Тодиел - магазин за месо Тодор Филипов", "Майорда" ЕООД и редица други, изрично пожелали анонимност.

Благодарим на всички вас, които отворихте сърцата си и помогнахте на младите хора да изживеят празника на зрелостта си!

В кабинета на кмета на Община Ихтиман г-н Калоян Илиев бяха и ученици от XI „а” клас от Средно училище „Христо Ботев”, които по-рано през деня се срещнаха с градоначалника по случай деня на самоуправлението. Те бяха поканени да останат и станаха свидетели на преброяването на средствата от благотворителната кампания.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ