Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[06.05.2017]

ГЕРГЬОВДЕН Е! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Гергьовден е един от най-обичаните български празници, който бележи началото на пролетта и пробуждането на природата. И както се пее в една българска народна песен: "Хубав ден Великден, още по-хубав – Гергьовден...", добре е да се върнем назад към хубавите традиции и да ги предадем на поколенията.

Днес, при параклиса „Свети Георги” до Ихтиман, в присъствието на г-н Калоян Илиев, кмет на Община Ихтиман и зам.-кметовете г-жа Даниела Митева и инж. Тони Кацаров, енорийски свещеник протойерей Виталий Велков отслужи водосвет за здраве и благополучие. Пред събралото се множество, кметът отправи своите поздрави към всички, които дойдоха на святото място: „Нека Св. Георги да ни закриля и да ни вдъхва храброст. Да бъдем здрави и успешни, уверени в собствените си сили!.. Честит празник!”.

Осигуреният от административното ръководство курбан, предвиден за 300 порции, бе раздаден на присъстващите, които въпреки мрачното време присъстваха на събитието. На светлия празник десетки свещички заблещукаха в параклиса пред иконите.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ