Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[03.03.2017]

ЧЕСТИТ ТРЕТИ МАРТ!

СЛОВО НА Г-Н КАЛОЯН ИЛИЕВ, КМЕТ НА ОБЩИНА ИХТИМАН

„Уважаеми съграждани!

Сто трийсет и девет години ни делят от онзи трети март, ознаменувал края на Руско-турската война и раждането на българската свобода, когато България възкръсва от пепелта на робството и поема по пътя на свободата и независимостта.

На днешния ден българският народ коленичи пред подвига на руските, румънските, финландските войни и българските опълченци, пред апостолите на българската свобода и всички, които със своята саможертва вградиха живота си в олтара на свободата и станаха безсмъртни.

Тази свобода е символ на достойнството ни като народ и наша отговорност пред бъдещето. Нека да предадем на нашите деца завета да тачат и пазят свободата, да обичат отечеството си и да строят с разум и сърце своя по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце и бъдещето на България.

Скъпи ихтиманци,

Преди три години имах честта да открия този паметник, посветен на Освобождението на България и на Ихтиман. Тук, на това място, където преди сто трийсет и девет години нашите предци са посрещнали своите освободители, изградихме и настоящия параклис „Свети Димитър Басарбовски”. За поколенията, които идват след нас, паметникът и параклисът ще бъдат символ на признателност и родолюбие, на духовност и поклонение. Те ще напомнят, че България е вечна, че има славно минало и ще пребъде във вековете!

Поздравявам всички с националния празник на Република България!”

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ