Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[09.12.2016]

КОЛЕДНАТА ЕЛХА В ИХТИМАН ЗАСИЯ В СВЕТЛИНИ

Стотици деца, родители, баби и дядовци изпълниха Централния площад в града, за да станат свидетели на официалното запалване на светлините на Коледната елха. Първи на откритата сцена излязоха малките възпитаници на Магдалина Тенекева от Детска вокална група „Звънче”, които изпяха популярни коледни песни. За да поздравят присъстващите, танцьорите от ансамбъл „Слънце” с ръководител Анелия Нейкова, подхванаха кръшни народни танци.

Кметът на Община Ихтиман г-н Калоян Илиев с джудженца-помощници от Детска градина „Гьончо Белев” след като търпеливо изчакаха музикалната програма, заедно натиснаха специален бутон и коледното дръвче блесна, обляно в разноцветни светлини. Г-н Илиев поздрави малчуганите и техните семейства с настъпващите празници, като отправи покана към всички да присъстват и на другите събития, организирани от Община Ихтиман и Народно читалище „Слънце – 1879”.

Разбира се, на площада се появиха Дядо Коледа и Снежанка. Развълнувани, децата ги наобиколиха, но за да получат сладка изненада, трябваше да кажат стихче или да изпеят песничка. И с помощта на младежите от неправителствената организация „Център за бъдещо развитие” събитието тази вечер бе наистина вълнуващо за най-малките жители на общината.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ