Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.12.2016]

МОБИЛЕН АКУШЕРО-ГИНЕКОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ В ИХТИМАН

интервю с д-р Ивка Георгиева, директор на МБАЛ-Ихтиман и д-р Румен Велев, директор на АГ болница „Шейново“

Д-р Ивка Георгиева, директор на болницата в Ихтиман и д-р Румен Велев, директор на АГ болница „Шейново“, преглед на бременни жени в АГ кабинет

Мобилен акушеро-гинекологичен кабинет в Ихтиман

Репортаж на Евелина Стоянова

Мобилен екип от акушеро-гинеколози и педиатри от столичната АГ болница „Шейново“ започва прегледите на деца от социално слаби семейства и на бременни жени в Ихтиман. Проектът е разработен от общинската болница и е финансиран по Норвежкия финансов механизъм. Закупена е нова апаратура за ултразвуков преглед, мобилен кувьоз , мобилен апарат за анализ на слух, ЕКГ и също апарат за дистанционно безкръвно изследване на нивата на билирубин, което е много важно при новородените деца.

Д-р Румен Велев, директор на АГ болница „Шейново“, е част от мобилния екип и е един от лекарите, които преглеждат бременни жени в болницата в Ихтиман:

"Това няма да ни бъде единственото посещение. Има много жени и бременни, които чакат отвън, много дечица, които също чакат да бъдат прегледани, така че поставяме едно добро начало", увери той.

Д-р Ивка Георгиева, която е директор на болницата в Ихтиман, каза в „Хоризонт до обед“, че има засилен интерес, защото болница „Шейново“ си е извоювала място като една от най-добрите АГ болници.

Д-р Донка Узунова и д-р Иванка Янкова са педиатрите, част от мобилния екип, които преглеждат децата до 3-годишна възраст.

http://bnr.bg/post/100769246/mobilen-akushero-ginekologichen-kabinet-v-ihtiman

Още информация вижте тук

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ