Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[30.03.2009]

ПРОЛЕТНОТО ПОЧИСТВАНЕ И СВЪРЗАНИТЕ С НЕГО ОПАСНОСТИ ОТ ВЪЗНИКВАНЕ НА ПОЖАР

С настъпването на пролетта все повече се констатират случай на задимяване по дворове,стърнища, горски участъци и пр.Разбираемо е желанието на всеки да почисти отпадъците и да се освободи от тях, но дали паленето на същите е най-удачният и правилен вариант.

Паленето на отпадъци се приема ,като елементарно и безобидно явление, което се практикува почти от всеки, но дали то крие опасност от възникването на пожар – ето въпроса на който трябва да си дадем отговор.

А той е много прост: - Ежегодно в този сезон от годината излизанията на противопожарните автомобили са с една от най-голямата честота.Запалвания на отпадъци са довеждали до изгаряне на вили, стопански сгради, горски участъци и пр.

Ето защо, всеки трябва да знае, че паленето на отпадъци при пролетното почистване не е толкова безобиден проблем и за да предприемем подобно действие трябва да се спазват определени противопожарни правила:

- При наличие на силен вятър не рискувайте да палите.

- Почистете добре мястото от горими материали /минимум на 5 м./ от огнището.

- Предварително си подгответе подръчни гасителни материали - кофпомпа или пожарогасител, кофи с вода, тупалки и пр.

- Не оставяйте огъня без наблюдение.След като приключите работа хубаво изгасете остатъците от горенето преди да напуснете мястото.

Тук е мястото да припомня на всички, че паленето на стърнища, сухи треви и пр. е абсолютно забранено и на извършителите ще се търси най-строга административна и евентуално наказателна отговорност.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ