Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[31.10.2016]

ПРАЗНИК НА ДУШАТА

Изложба с рисунки и картини от творческа работилница „Пясъчник за малки и големи” и от пленерите "Пътечка 1 и 2" бе открита на 30 октомври в сградата на старото училище на село Борика. Кметският наместник г-жа Невена Караиванова откри културното събитие с вълнуващо обръщение към присъстващите. Тя подчерта, че само ден преди празника, посветен на народните будители, "тези, на които дължим днешна България", изложбата е прекрасен резултат от инициативи и прояви, обединяващ усилия на ентусиасти и творци, мечтатели и професионалисти.

Пленерът и работилницата са организирани от Мария Василева и Ева Тенева-Зайков с подкрепата на Ясен Иванов, чиято е Ботаническата градина в Борика, където бяха проведени заниманията. Произведенията на най-добрите художници, работили с нестандартни техники като рисуване с цветен пясък и други естествени материали, графици и живописци, привлякоха вниманието на десетки посетители. Тук присъстваха и г-жа Даниела Митева, зам.-кмет на Община Ихтиман, г-н Николай Начев, председател на ОбС – Ихтиман, деца, родители и ценители на изкуството.

Всички участници бяха наградени с грамоти от г-жа Караиванова. Тя пожела на всички да вървят по стъпките на доброто, светлото и красивото и добави: „Днес бе празник на душата. Благодаря и бъдете благословени!”

Реализацията на идеята за изложба „Пътечка 2016” в действителност допринася за раждането на нови художествени произведения, но и работи за развиване и формиране на публичния интерес към изкуството и местата, в които витае особен дух. Старите къщи, природата, наситената с емоции атмосфера, приятелското и подкрепящо отношение провокират вдъхновението на малки и големи.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ