Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[12.10.2016]

КОМПЛЕКСНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ЗАБОЛЯВАНЕТО ОСТЕОПОРОЗА

„Остеопорозата е заболяване с висока социална значимост. Обикновено липсват симптоми, които да мотивират хората да се изследват активно и това е проблем, защото „тихо” костната система отслабва и в един момент при по-лека травма може да последва счупване. Това е и най-опасното усложнение на заболяването и то може да се избегне ако своевременно се извърши изследване и се установят настъпващите костни промени.

Остеопорозата е предотвратимо заболяване. То засяга по-често жените, но се среща не рядко и при мъже. Затова подходящи за изследване са както жени над 40 години, така и мъже над 50-годишна възраст. При млади жени е препоръчително.

Сериозността на проблема се изразява и в официално установения Международен ден на борба с остеопорозата – 20 окгомври.”

Д-р Пламен Луканов, ревматолог-специалист

В тази връзка ще бъдат проведени комплексни профилактични прегледи за заинтересовани жители на община Ихтиман с мобилен апарат на 27 октомври, четвъртък от 9:30 ч. до 13:00 ч. в Народно читалище „Слънце”. Предварителни записвания на тел. 0724/8-21-65 или в читалището.

Прегледите включват:

1. Изледване на костна плътност с американски ултразвуков апарат „ACHILLES EXPRESS”. Резултатът е сравним с рентгенови остеоденситометри

2. Консултация и препоръки за профилактика и лечение на заболяването остеопороза /цена 10 лв./

3. Ревматологична консултация за ставни проблеми по желание /цена 10 лв./

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ