Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[15.09.2016]

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ИХТИМАН БЕ ГОСТ НА ОТКРИВАНЕТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА В СУ

155 години са изминали от първия звънец в училище „Христо Ботев” - Ихтиман. На днешния празник кметът на Община Ихтиман Калоян Илиев бе гост на най-голямото учебно заведение, чийто праг прекрачват 93-ма първокласници от общо 283-ма тази година.

Откриването на учебната 2016/2017 започна с химна на Република България, ритуали по посрещане знамето на училището и издигане на българския трикольор.

Водосвет за здраве и успех извършиха архиерейски наместник на Ихтиманска духовна околия ставрофорен иконом Йосиф Серев и енорийски свещеник протойерей Виталий Велков. Приветствие към учители, ученици, родители и гости поднесе директорът на училището – г-жа Иванка Пелтекова. Кметът на Община Ихтиман Калоян Илиев също се обърна към присъстващите:

„Уважаеми учители, ученици, госпожи и господа, Приемете моите и поздравленията на общинското ръководство по случай 15 септември - откриването на новата учебна година! Предизвикателството пред вас е, че учебната 2016/2017 година ще се осъществява в условията на нов закон в училищното и предучилищното образование. Приветствам това, че чрез обществените съвети се въвлича широко гражданско участие. Хубавото е, че в новия закон се предвижда по-голяма автономия на училищата, което ще даде достатъчно свобода да разгърнете идеи и амбиции, както и вижданията си как да се постигне по-добро качество на образованието. Радвам се, че повече хора започват да осъзнават, че образованието, културата, патриотичните ценности са това, което ще ни съхрани като народ и като държава. В тази връзка, вие педагозите, имате ролята на мисионери и аз съм сигурен, че осъзнавате тази огромна отговорност – да възпитавате не само добри ученици, да възпитавате хора с аналитично и критично мислене, хора с ценности, хора, които носят патриотичния дух в себе си. На всички първокласници и на по-големите ученици пожелавам успешна и ползотворна нова учебна година, наситена с положителни емоции и удовлетворение от постигнатите резултати, които не се съмнявам, че ще постигнете! На добър час и успех през новата учебна година!”

Прочетен бе поздравителен адрес от г-жа Росица Иванова, областен управител на София област, изпратен по повод празника. Четирима първокласници, водени от своите учителки, рецитираха стихчета, а възпитаници на учебното заведение представиха фолклорна танцова програма. След изпращане знамето на училището, настъпи и вълнуващият момент за най-малките и техните родители – първи звънец и първи урок!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ