Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.08.2016]

ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ БЕ ВРЪЧЕН НА КМЕТА КАЛОЯН ИЛИЕВ

Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова и нейният заместник г-н Николай Николов бяха сред официалните гости на Празника-събор на град Ихтиман "Успение на Пресвета Богородица".

Музикална и танцова програма забавляваше жителите и гостите на града от ранните следобедни часове на 20 август, а за най-малките през изминалите няколко дни в приятната атмосфера на обновената централна част се предлагаха редица атракциони и забавления. Официалната част на честването започна с молебен за здраве и водосвет, отслужен от отец Йосиф, който благослови жителите и общинското ръководство на Ихтиман.

Най-напред приветствие към съгражданите си поднесе кметът на Ихтиман г-н Калоян Илиев. "Бъдете горди със своя град – град с история, култура и традиции, и все така устремени към неговото по-добро бъдеще. Трябва всички да обединим силите си, за да осъществим добрите си намерения, да подкрепяме младите, за да се превръщат идеите във факти. Да се грижим за възрастните, за да ни даряват с мъдрост и занапред. Убеден съм, че ще продължим заедно да работим за града ни, защото всички носим тази отговорност. Нека емоцията на днешния празник ни зарежда със здраве, мъдрост и вяра, сила и воля, дух и единство за утвърждаване на авторитета и просперитета на Ихтиман, с единствената мисъл за по-добро и по-светло бъдеще!“, обърна се г-н Илиев към съгражданите си и им пожела здраве, късмет и радост, а Света Богородица да бди над Ихтиман и неговите жители.

На свой ред присъстващите поздрави и Областният управител, която изказа своето задоволство да сподели с жителите и гостите на Ихтиман това прекрасно място от Софийска област и България. „Погалени сте от съдбата, не само заради това ярко синьо небе, и щъркелите в него, носещи на всички ви късмет. Трябва да бъдете горди и с това, че най-силната светица в Християнската религия – Пресвета Богородица, бди над вашия град. Тя закриля семействата, децата и всички нас и ни носи здраве, любов, благоденствие, мир и хармония, които от сърце ви пожелавам. Бъдете горди и с постигнатите успехи от Общинското ръководство, защото за всички ни е удоволствие да се движим в центъра на Ихтиман и да виждаме навсякъде информационни табели, обозначаващи и доказващи привлечените и усвоени европейски средства и реализирани проекти, донесли видима промяна в града ви“, изтъкна Областният управител и отправи пожелание към екипа на Общинска администрация-Ихтиман проектите, които предстои да се реализират през тази година да бъдат също така успешни.

Г-жа Росица Иванова отбеляза и някои от останалите инициативи на общинското ръководство, сред които откриването на нова улица в Ихтиман и извършващото се обновяване на детска градина. Тя призова жителите на града да бъдат единни и да помагат на администрацията, тъй като, по думите й, това е ключът към победите и успехите, за да се обновява Ихтиман и да става още по-прекрасен, добре развит и благоустроен европейски град.

Като признание за всички изброени успехи на Общинската администрация, г-жа Иванова връчи на кмета на Ихтиман Почетния плакет на Областния управител и припомни, че през изминалата година той бе удостоен и с Почетната награда за „Кмет на 2015 година от Софийска област“, именно заради най-големия размер усвоени европейски средства на територията на областта.

Приветствия и поздравителни адреси поднесоха още г-жа Десислава Танева – Министър на земеделието и храните, г-жа Зорница Русинова – Министър на труда и социалната политика, г-н Николай Нанков – Заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, д-р Петър Беков – Народен представител в 43-то НС, д.ик.н Янка Такева – Председател на Синдиката на българските учители, г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-н Димитър Димитров – кмет на община Етрополе, г-н Радослав Асенов – кмет на община Годеч.

Сред останалите официални гости на празника на община Ихтиман бяха и доц. Георги Костов – Заместник-министър на земеделието и храните, г-жа Галя Георгиева – Народен представител в 43-то НС, г-н Радостин Радев- кмет на община Костенец, Председателят на ОбС-Костенец – г-н Пламен Чолаков, г-жа Надя Сотирова – Заместник-кмет на община Годеч и г-жа Валя Манова – секретар на община Годеч, както и ръководството на община Ихтиман.

Празничната програма беше водена от актьорът Ненчо Балабанов, който се погрижи за доброто настроение на присъстващите с музикални изпълнения и скечове. Празникът продължи с концерти на дует „Ритон“ и певицата Росица Пейчева, а кулминацията на вечерта бе празничната заря в небето над Ихтиман.

Източник : Областна администрация на Софийска област

Още информация вижте тук

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ