Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[12.08.2016]

ПОЖАРНА ОПАСНОСТ СВЪРЗАНА С ПАЛЕНЕТО НА СТЪРНИЩА. ИЗПОЛЗВАНЕТО НА САМОДЕЛНА И НЕСТАНДАРТНА ТЕХНИКА ПРИ ПРИБИРАНЕТО НА РЕКОЛТАТА - ПРЕДПОСТАВКА ЗА ВЪЗНИКВАНЕ НА ПОЖАРИ

Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” град Ихтиман отправя апел към всички граждани: Спазвайте мерките за пожарна безопасност! Бъдете внимателни, не палете огън на открито! Високите дневни температури са предпоставка за усложняване на пожарната обстановка.

Жътвената кампания е към своя край и остава опасността от пожари в стърнищата. Много често те са в непосредствена близост до гори и ако недобросъвестни стопани запалят сламата, огънят за минути може да се прехвърли. Поставят се в риск цели горски масиви и се създава възможност за огромни материални загуби. Една от предпоставките за възникване на пожари при прибиране на реколтата е използването на самоделна и нестандартна техника. Напомняме, че в жътвена кампания може да вземе участие само земеделска техника, която е допусната от органите за ПБЗН.

За пореден път обръщаме внимание на всички граждани, че паленето на стърнищата е абсолютно забранено! Забраните са в сила за всички и към нарушителите се прилагат строги законови санкции.

Н. Найденова, мл. инспектор

РС „ПБЗН” Ихтиман

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ