Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.07.2016]

НАШИ ЛЕКОАТЛЕТИ СПЕЧЕЛИХА 12 МЕДАЛА И ДВЕ КУПИ

От 1 до 21 юли 2016 г. Пловдив и Перущица домакинстват на XXI игри на спортистите от малките селища. Център на проявата за първи път е Перущица, където ще се проведат състезанията по баскетбол, волейбол, хандбал, футбол на малки вратички, тенис на маса и шахмат, а състезанията по борба и лека атлетика - в спортен комплекс „Пловдив” от 1 до 4 юли 2016 г. Състезанията по конен спорт, прескачане на препятствия, ще са в края на септември във Войводиново. Класиралите се на първите три места се награждават с медали, а в отборната надпревара – с купи. Всички участници получават грамоти.

Официалното откриване на игрите е на 8 юли 2016 г. Стоян Караиванов, президентът на БАСС и главен ръководител на игрите заяви, че в осемте спорта сега ще се състезават 84 отбора с повече от 800 атлети от 41 селища в България. Игрите се провеждат под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

На 3 и 4 юли в Пловдив се проведе състезанието по лека атлетика от Държавните игри на спортистите от малките селища - 2016. Лекоатлетически клуб „Маратон” – Ихтиман участва с два отбора - момчета и момичета. Отборите се състезаваха в дисциплините: 100 м, 800 м, скок дължина, скок височина, гюле и щафета 4 по 100 м.

Най-добре от момчетата се представи Петър Спасов, който спечели златен медал в дисциплината скок височина и бронзов - на скок дължина. В щафетното бягане нашият отбор в състав: Петър Спасов, Богомил Георгиев, Емил Динев и Любослав Христосков спечелиха сребърен медал при силна конкуренция от страна на отборите от Ракитово и Костенец. Сребърен медал спечели Богомил Георгиев в дисциплината тласкане на гюле, а на 800 м бронзов - Илиян Кръстев. Много добре се представиха на 100 м Любослав Христосков и Стефан Стефанов, класирали се съответно на четвърто и пето място, както и Даниел Йорданов, който стана четвърти на тласкане гюле. Отборно момчетата спечелиха второ място и сребърната купа.

При момичетата Християна Петкова спечели златен медал на 800 м, Стефани Караджова спечели първо място на гюле. Сребърни медали за Виктория Василева – гюле и в щафетата 4 по 100 м в състав: Виктория Кирова, Христина Кусерова, Ст. Караджова. Бронзови медали завоюваха Християна Петкова - скок височина, Христина Кусерова - скок дължина, а Виктория Кирова на 100 м. В отборното класиране момичетата също се класираха на второ място и спечелиха купа.

Всички състезатели от нашия отбор участваха с огромно желание и за някои от тях това беше първо състезание. Отборът беше много добре подготвен от треньорката Цвета Минкина и представи достойно Ихтиман общо с три златни, четири сребърни, пет бронзови медали и две купи!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ