Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[01.06.2016]

„АЗ ПРЕМИНАХ ПРЕЗ АДА. НЕ ГО ПРАВИ И ТИ!”- СРЕЩА С УЧЕНИЦИ ОТ ИХТИМАН

Днес, с изключителното съдействие на община Ихтиман, в малкия салон на читалище „Слънце” се проведе третото мероприятие на превантивната кампания на ОДМВР- София и терапевтична общност „Феникс”, насочена срещу употребата на наркотични вещества сред младите хора.

В срещата участваха ученици от СОУ „Христо Ботев” и ПГ „Васил Левски- гр. Ихтиман. Официални гости на мероприятието бяха заместник- областният управител на Софийска област г-н Николай Николов и заместник- кметът на община Ихтиман г-н Георги Илиев, който отправи приветствие към участниците и организаторите на инициативата.

Директорът на програма „Ресоциализация” в терапевтична общност „Феникс” г-жа Бойка Боянова запозна учениците с тежките увреждания, които причинява употребата на различните видове наркотични вещества. Г-жа Ваня Атанасова, специалист по хранителните разстройства, се спря на темата за булимията и анорексията, засягащи немалка част от младите хора.

С изключително голям интерес порастващите посрещнаха личната история на 17- годишен резидент на терапевтична общност "Феникс", "чист" от няколко месеца. Болезнената и откровена изповед на момчето, посегнало към наркотиците още на 9- годишна възраст, трогна всички присъстващи в залата и предизвика техните горещи аплодисменти в знак на уважение за силната му воля и като израз на подкрепа в борбата му за излизане от фаталния капан на дрогата.

Кампанията „Аз преминах през ада. Не го прави и ти!” се реализира в изпълнение на целите и задачите, заложени в тристранната Областна програма "Заедно за здравето и сигурността на децата 2015- 2018г.”, разработена съвместно от ОДМВР- София, Областна администрация на Софийска област и РИО София- регион, с убеждението, че грижата за безопасността на младото поколение е общ ангажимент и дълг на институциите и обществеността.

Мероприятията с ученици ще продължат поетапно на територията на цялата област.

Източник: http://www.odmvr-sofia.mvr.bg/Prescentar/Novini/nov_160601_02.htm

Снимка: В.Митков

Още информация вижте тук

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ