Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[31.05.2016]

50-ГОДИШНИНА ОТБЕЛЯЗА ОДЗ „ЗДРАВЕЦ” ИХТИМАН

Днес детското заведение с половинвековна история посрещна много гости: д-р Петър Беков, народен представител, г-н Христо Андреев, началник на РИО - София регион, г-н Георги Илиев, зам.-кмет на Община Ихтиман, директори, учители, представители на общинска администрация, родители. За първи път бе посрещнато и знамето на ОДЗ „Здравец”. След встъпителните слова на директорката г-жа Ваня Колева, тя връчи плакет до кмета на Община Ихтиман г-н Калоян Илиев в знак на благодарност за грижите които местното общинско ръководство полага за децата и екипа. г-н Христо Андреев, началник на РИО - София регион прочете поздрави всички по случай годишнината и използва случая да поднесе наградите „Неофит Рилски” на заслужили педагози. „От десетте наградени в Софийска област, пет са от Ихтиман!” – каза той. Поздравителен адрес от името на г-н Калоян Илиев прочете г-н Георги Илиев, зам.-кмет. Поздравления поднесе и г-жа Илинка Патърова от Синдиката на българските учители. Тържествен водосвет бе направен от отец Йосиф и отец Виталий.

Празникът продължи с богата музикално-танцова програма, подготвена от всички възрастови групи под ръководството на своите педагози. Бурни ръкопляскания предизвика танцът на майките и синовете, а сълзи в очите на присъстващите се появиха, когато бащи и дъщери се завъртяха в ритъм и „поднесоха рози” на най-любимия си човек.

След феерията от цветове и звуци, започна едночасово забавление за малките питомци от аниматори, осигурено от кмета на Община Ихтиман като специален подарък!

ОДЗ „Здравец” е целодневна детска градина. Детското заведение е общинска собственост. Функционира от 1966 г. Разполага с добра материална база. Помещенията са просторни, с кътове по интереси, обзавеждането е обновено и осъвременено. Дворът е обширен, добре поддържан и озеленен, с обособени детски площадки и съоръжения за игра.

ОДЗ приема деца от 1 до 7 годишна възраст. Децата са разпределени в групи по възраст. Има яслени и предучилищни подготвителни групи. Обучението по всички направления е съобразно държавните образователни изисквания на МОН. Децата изучават български език и литература, математика,социален свят, природен свят, изобразително изкуство, игрова култура, физическа култура, музика и КТБД.

За децата се грижи екип от квалифицирани специалисти, помощен персонал и др.

Допълнителни дейности, които градината предлага по желание на родителите са арт ателие и английски език за предучилищните групи.

Обединено детско заведение „Здравец” успешно изпълнява своята мисия:

• да подкрепя и вярва в потенциалните възможности на всяко дете;

•да създава благоприятна позитивна и разнообразна среда за неговото развитие;

• да мотивира учителите да реализират в най-висока степен уменията си;

• да стимулира и убеждава родителите и обществеността, че детската градина е значима и необходима среда за пълноценното развитие на детето от предучилищна възраст.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ