Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[30.05.2016]

НАЙ-МАЩАБНАТА ДОБРОВОЛЧЕСКА ИНИЦИАТИВА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО” ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 4 ЮНИ

Община Ихтиман приканва желаещите да се включат в доброволческата инициатива, като заявят нуждата си от чували и ръкавици на тел.0886/ 44-53-02 (Стефка Караиванова) до 3 юни, 17 часа.

"Най-мащабната доброволческа акция в България - "Да изчистим България заедно”, продължава и през 2016 година, като част от Глобалното гражданско движение Let’s Do It World. И тази година bTV Media Group, Министерството на околната среда и водите, неправителствени организации и други институции призовават малки и големи да станат част от най-масовото почистване у нас, което ще се осъществи на 4 юни в цялата страна, за шести пореден път. Решението за датата е продиктувано от желанието да посрещнем Световния ден на околната среда 5 юни в по-чиста България.

Каузата „Да изчистим България” е получила подкрепата на повече от 1 209 675 доброволци от цялата страна, сочат обобщените данни на областните администрации, от 2012 година насам. За същия период, по данни на еко министерството, в рамките на националното почистване на България са събрани 76 990 тона отпадъци.

През 2016 г. основният партньор на проекта „Да изчистим България заедно” - Министерството на околната среда и водите (МОСВ), чрез Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда, ще подкрепи усилията на всички доброволци, 265 общински и 28 областни администрации за участие в кампанията. Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, могат да се превърнат от доброволци за един ден в неизменни посланици на идеите на кампанията."

Източник: http://www.btv.bg/article/za-btv/spetsialno/prez-2016-g-naj-mashtabnata-dobrovolcheska-iniciativa-da-izchistim-balgarija-zaedno-shte-se-sastoi-na-4-juni.html

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ