Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.05.2016]

ПРИКАЗКИ ПО ТЕЛЕФОНА ПРЕДСТАВИ ДЕТСКА ТЕАТРАЛНА ГРУПА

Вдигате телефонната слушалка и чувате… приказки - кратки и забавни, които счетоводител на име Бианки разказва на своето момиченце. Бианки бил търговски пътник и шест дни в седмицата продавал лекарства, кръстосвайки цяла Италия на изток, на запад, на юг, на север и по средата. В неделя се връщал у дома, а в понеделник сутрин отново тръгвал на път. Но преди да тръгне, неговото момиченце му казвало, че иска всяка вечер по една приказка. Затова, където и да се намирал, точно в девет часа счетоводителят Бианки искал да го свържат с Варезе и разказвал на своето момиченце приказки по телефона. Щом господин Бианки поръчвал Варезе, госпожиците от централата прекъсвали всички разговори, за да слушат неговите приказки.

В препълнения малък салон на Народно читалище "Слънце" зрителите чуха и видяха част от забавните истории, пресъздадени от Детска театрална група "Фантазия". Под ръководството на Деян Статулов, малките артисти показаха за пореден път, че талантът може да се развива и в малкия град. Вероятно едни бъдещи звезди в театъра и киното са тук, сред нас. Аплодисменти!

На премиерата присъстваха Калоян Илиев, кмет на Община Ихтиман с децата и съпругата му, Николай Начев, председател на Общинския съвет, Кирил Караиванов, председател на читалищното настоятелство, Николай Балабанов, директор „Организация на културни дейности” и Владимир Вандов, читалищен секретар.

Събитието бе част от десетото издание на Фестивала „Дни на изкуствата - 2016 г.”, които продължават до 4 юни.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ