Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.05.2016]

„ЧЕРНА КОМЕДИЯ” - ПРЕМИЕРА НА ТЕАТРАЛНА ГРУПА „ФАНТАЗИЯ”

Режисьорът Деян Статулов повери ролите на младите таланти:Добромир Тодоров в ролята на Бриндсли Милър, Гергана Чолакова като Каръл Мелкет, Марио Шиеков бе Харолд Гориндж, Звездомира Янева изигра Госпожица Фърнивъл, Кристиян Церовски се превъплъти в Георг Бамбергер, Валерия Лафчийска бе Клия, Илиян Сандев представи Полковник Мелкет и Димитър Катранджийски - Шупанзиг.

И не сгреши! Пиесата е фарс, който се развива в Лондон по време на авария в електрозахранването. Питър Шафър пише пиесата да бъде поставяна с "обърнато осветление" - в редките моменти, в които се запали клечка кибрит, фенерче или запалка, на сцената настава мрак, през останалото време сцената е изцяло осветена.

Действието се развива в апартамента на Бриндсли. Той, заедно с годеницата си, Каръл, „заемат“ обзавеждането на съседа на Бриндсли, Харолд, за да впечатлят чрез него бащата на Каръл, полковник Мелкет. Бринсдли е беден художник, който се опасява полковникът да не му откаже ръката на дъщеря си заради положението си.

Планът се проваля когато токът внезапно изгасва. Един по един започват да идват останалите герои. Първа идва възрастната съседка на Бриндсли, госпожица Фърнивъл. След това се появява полковник Мелкет, а накрая неочаквано се появява и Харолд, което налага Бриндсли да върне незабелязан „заетите“ мебели, без Харолд да го заподозре в кражба…

Основната идея в пиесата много подхожда на съвременните ни взаимоотношения , в които все повече се засилва контрастът между нашите думи и поведение когато сме на "светло" - т.е когато сме очи в очи с другите - и когато сме на "тъмно" - т.е. когато сме сами и казваме това което мислим наистина. И така всеобщото лицемерие затъмнява истинските чувства и намерения до степен , че вече не можем да разпознаем себе си и светлината се превръща в мрак.

В края на представлението д-р Деян Статулов получи поздравителен адрес от г-н Калоян Илиев, кмет на Община Ихтиман и кошница с цветя, поднесени от г-жа Даниела Митева, зам.-кмет, както и поздравления за чудесното представяне на Театрална група "Фантазия".

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ