Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[20.05.2016]

СОУ “ХР.БОТЕВ “ И НЧ “СЛЪНЦЕ”-1879” НАЙ-ДОБРИ В СОФИЙСКА ОБЛАСТ

По случай 24 май-Ден на Славянската писменост и българската култура, двете институции спечелиха най-престижните и “тежки” награди на Областния управител на Софийска област.

На 19 май на проведеното тържество в гербовата зала на Областната управа, в присъствието на кметове на общини и на изявени просветни и културни дейци, Областният управител г-жа Росица Иванова връчи награда на СОУ “Хр. Ботев “ гр. Ихтиман за “Най-добре работещо училище от Софийска област за 2015-2016 г.” и награда на Народно Читалище “Слънце-1879” гр. Ихтиман за “Читалище с най-богата културна и активна дейност през 2016 г.”

Тези постижения са резултат от безрезервната подкрепа на Кмета на Община Ихтиман и неговия екип, от възрожденския будителски дух, от упоритата работа, себераздаването и високия професионализъм на учители и читалищни дейци, на училищното ръководство и читалищното настоятелство. Нека не забравяме и номинацията на г-жа Галя Вукова за най-добър учител и номинацията на ансамбъл “Слънце” за най-добър художествен колектив, за хореографа Анелия Нейкова за най-добър ръководител.

А децата от вокална група “Слънчице” ръководени от Рая Стойнова изпълниха две нейни авторски песни, обраха овациите и повдигнаха настроението на препълнената зала, която запя заедно с тях.

И както в своето слово се изрази един от наградените:

“Докато има Училище, Читалище и Църква-ще я има и България”.

Честито на наградените!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ