Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.05.2016]

XIX НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“

Синдикатът на българските учители награди най-достойните

На 11 май 2016 г., в Деня за почит на светите братя равноапостоли и първоучители Кирил и Методий, в навечерието на най-светлия български празник - 24 май, Синдикатът на българските учители проведе заключителния етап на XIX Национален конкурс „Учител на годината”, едно от най-емблематичните и дългоочаквани събития за българското учителство. Церемонията по награждаване на най-добрите учители от страната бе открита с тържествено слово на председателя на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева. За престижния конкурс в „София хотел Балкан“ бяха номинирани 59 учители и директори от цялата страна, измежду които бяха излъчени победители в девет направления.

Сред официалните гости на тържеството, превърнало се в израз на уважение към достойния труд на учителите, бяха Милена Дамянова - председател на Комисията по образование и наука в 43 Народното събрание, проф. Тодор Танев – съветник на министър-председателя на Република България Бойко Борисов по въпросите на образованието, Диян Стаматов – зам.-министър на образованието и наука; Ирина Гъркова – секретар по въпросите на социалната политика в президентството на Република България, Росица Иванова – областен управител на София-област и др.

Христина Георгиева, главен начален учител в СОУ „Христо Ботев“ - гр. Ихтиман стана един от носителите на Специалната награда на председателя на СБУ.

Сред номинираните са още трима педагози:

- Дилка Коновска, старши детски учител в ОДЗ „Здравец“ - гр. Ихтиман, Софийска област;

- Мария Коруданова, главен учител по английски език в ОУ „Димчо Дебелянов“ - гр. Ихтиман, Софийска област;

- Малина Милчева, детски учител в ОДЗ „Здравец“ - гр. Ихтиман.

Честито!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ