Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.05.2016]

КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ТАНЦОВ СЪСТАВ „СРЕДНОГОРСКИ ПОЛЪХ”

Танцов състав „Средногорски полъх” гр. Ихтиман съществува от 2013 г. Негов създател и художествен ръководител е Мариела Иванова, а хореограф Десислава Иванова. Танцьорите, от 4 до 60-годишна възраст, са над 150 души.

В репертоара на състава са включени танцовите традиции на всички фолклорни области на България. Спектаклите на Танцов състав „Средногорски полъх” са уникални както по отношение на съвременната обработка, така и при представяне на традиционния български фолклор. Ръководителят и хореографът съчетават невероятно успешно талант, красота и професионализъм.

На 13.05.2016 г. Танцов състав „Средногорски полъх” гр.Ихтиман отбелязва своята 3-годишнина с концерт- -спектакъл в Народно читалище „Слънце - 1879 г.”. Техни гости бяха Вокална група „Солей” при читалище „ Слънце – 1879 г.” и група „Ихтимански гласове” при ОУ „ Д. Дебелянов” с ръководител Вероника Христова.

Концерт-спектакълът премина с много хумор от водещите Илия Лазаров и Кирил Илков, които преминаха през Пиринска, Северняшка, Тракийска и шопска етнографска област.

Всеки танц бе представен на ниво със съответната реплика на носия и украса. По този начин зрителите имаха възможност да се докоснат до багрите и красотата на България. Танцьорите от „Средногорски полъх” показаха голямо майсторство и професионализъм. При изпълнението и на последния танц публиката избухна в бурни овации. Огромен букет от рози и поздравителен адрес от името на кмета на Община Ихтиман г-н Калоян Илиев поднесе инж. Тони Кацаров, зам.-кмет.

Въпреки трудните времена, в които живеем, българският фолклор няма да угасне. Това е нещото, което ни кара да се чувстваме неповторими и единни като народ.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ