Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[03.05.2016]

СЪБРАНИТЕ СРЕДСТВА ЗА АБИТУРИЕНТИ БЯХА РАЗПРЕДЕЛЕНИ

Днес, във връзка с благотворителната кампания „Отворете сърцата си – помогнете на младите хора”, която беше с цел набиране на средства за абитуриенти в неравностойно положение, събраните пари бяха разпределени за 18 млади хора.

Кметът на Община Ихтиман г-н Калоян Илиев прие в кабинета си г-жа Цветанка Йорданова и г-жа Маргарита Бибиджийска от Граждански инициативен комитет, директорите на двете училища с абитуриенти г-жа Ваня Пелтекова и г-жа Силвия Баташка, и г-н Красимир Митрев – кмет на Вакарел.

От 14 март в търговските обекти на града и в сградата на общината бяха разположени кутии за дарения. На 14 април се състоя официалната вечер на благотворителната кампания. Събраните средства бяха преброени от комисия, а резултатът бе - кутиите за дарения съдържаха 456 лв., гостите добавиха още 2 450 лв., а след обявения от организаторите толеранс за крайния срок, фирми и хора с добри сърца добавиха още 694 лв. Дизайнерът г-жа Камелия Петкова ще подари свои рокли, избрани от две абитуриентки, ушити специално за тях.

За трета поредна година сираци и социално слаби млади хора биват подпомагани от тази благотворителната кампания. Миналата година осем деца от ПГ „Васил Левски” и седем от СОУ „Христо Ботев” бяха усмихнати на абитуриентските си балове.

Равносметката тази година е – общо събрани 3 600 лв., разпределени за единадесет момичета и момчета от СОУ „Христо Ботев”, за петима ученици от ПГ „Васил Левски” и за двама абитуриенти, живеещи във Вакарел. Нека им пожелаем успешно завършване и приятно прекарване на мечтания абитуриентски бал.

„Благодарим на всички, които отделиха средства в името на постигането на общата ни цел и да дарим на нуждаещите се, освен нашата съпричастност, и възможност за достойно посрещане на един от най-вълнуващите празници в живота” – каза кметът г-н Калоян Илиев.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ