Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[09.06.2009]

СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ ЗА 400 ХИЛ. ЛВ.

На 29 май 2009г. на пресконференция в хотел „Радисън” в София министърът на държавната администрация Николай Василев официално обяви одобрените за финансиране проекти по ОПАК. Община Ихтиман беше една от 48-те общини спечелили проект. Министър Василев връчи грамота за успешното участие в откритата процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на секретаря на общината Петър Янински.

Община Ихтиман за първи път спечели като бенефициент проект по ОПАК. Стойността на проекта е 394 502 лв. Проектът „Подобряване на качеството на административното обслужване чрез развитие на електронно управление в Община Ихтиман” предвижда създаване на цифровизация на предоставените услуги и на електронен архив в Дирекция „Архитектура и строителство” , който ще позволи по електронен път да се предоставят административно-техническите услуги на гражданите и на бизнеса като: различни удостоверения и обстоятелства около имоти, услуги по устройство на територията.

Ще бъде създаден център за предоставяне на услуги във Вакарел, който ще обслужва гражданите и бизнеса. Вътрешните правила от „едно гише” в общината ще бъдат адаптирани и за нуждите на новосъздадения център за услуги.

Друга дейност по проекта е актуализиране и надграждане на деловодната електронна система на общината и добавяне на компонент за проследяемост на интернет страницата на общината. В резултат на това ще бъде разработен модул, които ще позволява да се проследява он-лайн в страницата на общината движението на документите на гражданите и бизнеса. Сайтът на общината ще се актуализира и привежда в съответствие с разработената по проекта на МДААР унифицирана визия на държавната администрация. Ще се създаде механизъм за измерване на удовлетвореността на гражданите и бизнеса от административните услуги на общината с инсталирани за тази цел устройства на гишетата.

Крайната цел на проекта е да осигури по-качествено, по-прозрачно и модерно административно обслужване на гражданите и бизнеса в Община Ихтиман, най-вече чрез електронно управление.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ