Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[29.02.2016]

ОТКРИТ УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ

В навечерието на трети март, открит урок по родолюбие бе проведен пред ученици в Ихтиман. Гост-лекторите полк. Станчо Джумалиев, един от учредителите и дългогодишен председател на Национално дружество „Традиция” и Ивайло Танчев, председател на Софийското дружество бяха посрещнати от кмета на общината Калоян Илиев и Георги Илиев, зам.-кмет. Миналата година представители на дружеството организираха възстановката по случай националния празник в местността „Кръста” до Ихтиман. В нея дейно участие взеха полк. Джумалиев и г-н Танчев.

Откритият урок на тема ,, Руско-Турската освободителна война“ бе открит от г-н Георги Илиев.

НД ''Традиция'' е доброволна,непартийна патриотична организация,имаща за цел да популяризира и съхранява родолюбивите традиции за воински символи и ритуали,националните ценности,оръжието като родова памет,организира и участва във възстановки и събития и битки от българската история – обясни пред учениците полк. Джумалиев. 34 регионални клона съществуват в момента на територията на страната.

Копие на Самарското знаме, за чиято изработка са били необходими четири месеца, бе показано пред учениците. Пушката "Крнка“, използвана на въоръжение от опълченците, също предизвика интерес. Сабята, която бяха донесли гостите, се разбра, че е казашка офицерска шашка.

На 10.01.2016 г. Национално дружество "Традиция" отбеляза 25 годишнината от създаването си. Да им пожелаем още дълги години да поддържат и съхраняват родолюбието и националната ни гордост.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ