Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[19.02.2016]

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ„ВАСИЛ ЛЕВСКИ” ИХТИМАН

Жива е традицията на 19 февруари да сведем глави пред паметта на Апостола на свободата, защото изминалите години са съхранили образа му като един от най-светлите в българската история – слял в едно действителност и легенда.

Днес в Ихтиман бе отбелязан патронния празник на Професионална гимназия „Васил Левски”. Гости на събитието бяха г-н Георги Илиев, зам.-кмет на Община Ихтиман, г-жа Валентина Петрова, главен експерт „Образование и здравеопазване”, г-ца Нина Алексиева, секретар МКБППМН - Община Ихтиман, учители.

Тържествено бе посрещнато знамето на учебното заведение със ставане на крака. Госпожа Силвия Баташка, директор на Професионална гимназия „Васил Левски” град Ихтиман се обърна към присъстващите:

„Днес се навършват 143 години от смъртта на Васил Левски. От дистанцията на времето единствено Апостола стои непоклатим, с взор вглъбен в днешна България и сякаш иска да ни каже, че повече от всякога имаме нужда да бъдем обединени. Заедно! Обединени в традициите и изграждане на новото бъдеще. Затова „обединени” не е просто фраза, а смисъл, импулс и стимул да постигнем повече и да го реализираме, уповаващи се на собствените си сили и да изградим настоящето такова, каквото го виждаше Левски…

Аз съм убедена, че ние като негови последователи трябва да пазим чисто и неопетнено името, което е и патрон на нашето училище…”

След презентация за живота и делото на Апостола, подготвена от Йорданка Борисова, учител по история в училището, тържеството продължи с рецитал на стихове, посветени на великия българин. Викторината, включваща въпроси за Васил Левски и състезанието за най-дълъг скок дадоха възможност на учениците да демонстрират своите възможности и получиха награди. Знамето на училището бе изпратено официално в края на събитието. Днешният празничен ден е обявен за неучебен.

В Професионалната гимназия „Васил Левски” се обучават ученици по четири специалности: „Икономика”, „Конструиране и моделиране на облекла от текстил”, „Електрообзавеждане на автомобила” с придобиване на категория В и „Селско стопанство” с категория Ткт (право да управлява колесен трактор).

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ