Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[10.06.2009]

ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ

Административен служител за 1 ден

На 10 юни 2009г. в Община Ихтиман се проведе Ден на отворените врати. В рамките на проект на фондация ЖАР ”Партньорство между гражданите и общината – гаранция за прозрачност и отчетност” ученици от десети клас на СОУ „Хр. Ботев” проследиха движението на едно разрешително за строеж. Тяхната обиколка съвпадна с пътя на едно заявление. От телефонното обаждане до секретарката на общината, до деловодството и до техническа служба.

За известно време учениците застанаха на работните места на служители от деловодството и на Дирекция”Архитектура и строителство”. Някои от тях за пръв път извършиха административна услуга, приемайки на деловодството документи от гражданите, напътствани от деловодителките.

Другите ученички с интерес наблюдаваха работата на служителите от

Д ”АС”. Разбраха на практика как трябва да постъпят, ако искат разрешително за строеж или друга техническа услуга. Видяха работата на администрацията от гледната точка на самата администрация. Бяха впечатлени от любезното отношение към тях, те бяха приети като бъдещите архитекти и инженери на Ихтиман.

Впечатленията си от срещите в общината, след като ги осмислят, служителките за 1 ден ще обобщят писмено.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ