Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.01.2016]

КМЕТЪТ Г-Н КАЛОЯН ИЛИЕВ: „ВАШАТА МИСИЯ Е ДА ДАРЯВАТЕ ЖИВОТ И ДА НИ ПРАВИТЕ ЩАСТЛИВИ”

Днес бе отбелязан Денят на родилната помощ в Акушеро-гинекологичното отделение в Многопрофилната болница активно лечение в Ихтиман. Д-р Ивка Георгиева, управител на МБАЛ Ихтиман поздрави с празника колеги и приветства с „Добре дошли” гостите. На събитието присъстваха г-н Калоян Илиев, кмет на Община Ихтиман, г-н Николай Начев, председател на ОбС, г-н Георги Илиев, зам.-кмет. Отец Виталий, след извършения водосвет, поръси за здраве всички, дошли в отделението.

„На този ден ние засвидетелстваме нашата почит и уважение към Вашия труд и професионализъм. Пожелавам Ви здраве, късмет и щастливи дни! Продължавайте да бъдете все така всеотдайни към Вашата професия и да си пожелаем да се раждат повече здрави деца! – каза в обръщението си г-н Калоян Илиев. – Вашата мисия е да дарявате живот и да ни правите щастливи с най-голямото и най-красиво събитие в живота ни – раждането на нашите деца. Пожелаваме Ви весел празник, удовлетворение и повече щастливи моменти във вашата работа!”

В Акушеро-гинекологичното отделение работят трима лекари – д-р А. Митева, началник отделение, д-р Ал. Банков и д-р Ив. Георгиева; пет акушерки, под ръководството на старши акушер М. Бояджиева и четири санитарки. Сто двадесет и девет бебета са родени през 2015 г., а от началото на годината след първото момиче, появило са точно на 1 януари, са проплакали още три бебета.

С ритуал по измиване на ръцете, който всяка година съпътства празника, завърши вълнуващото събитие. Традицията бе спазена и младата майка Диляна Илиева поля с вода и дари кърпа и сапун по стар обичай. Като професионален празник Денят на родилната помощ се чества от 1951-ва година насам, но в националния обреден календар този празник съществува от незапомнени времена и се почита като Бабинден.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ